Razdjelnici topline

MT mjerna tehnikaProizvodiRazdjelnici topline

Elektronički razdjelnik troškova grijanja s daljinskim očitanjem Tip RU-2

Elektronički razdjelnici troškova grijanja s daljinskim očitanjem, tipa RU-2, primjenjuju se u okviru radijskih sustava REDAC/MODAC tvrtke Messtechnik i služe jednostavnom i točnom mjerenju odavanja topline grijaćih tijela.

Točni, osjetljivi i visokoprecizni zahvaljujući modernom i učinkovitom dvosenzorskom sustavu

Tehnologija mjerenja elektroničkog razdjelnika troškova grijanja tipa RU-2 temelji se na visokopreciznom dvosenzorskom sustavu. Uređaj pri tom kontinuirano registrira temperaturu površine radijatora kao i sobnu temperaturu putem svojih visokovrijednih otpornih senzora PT 10000 od platine. Mikrokontroler koji je integriran u uređaj iz tih podataka, kao i iz programiranih podataka o snazi grijaćeg tijela, stalno izračunava efektivni utrošak toplinske energije radijatora.

Slobodno programiranje datuma pohrane podataka

U uređaj je moguće programirati datum pohrane podataka. Tog dana razdjelnik troškova grijanja memorira aktualnu vrijednost potrošnje, automatski iznova postavlja brojač na nulu i počinje s mjerenjem za sljedeće obračunsko razdoblje. Međutim, stanja iz prethodnih godina (memorirane vrijednosti) se i u novom obračunskom razdoblju prikazuju na ekranu s dodatkom oznake „M“. Time se jamči da se mjerenje vrši točno za razdoblje od 12 mjeseci.

Prospekt RU-2 Informacije za korisnike stanova