Ventilski Vodomjer

MT mjerna tehnikaProizvodiVentilski Vodomjer

Nadogradivi ventilski vodomjer

Ventilski vodomjer MODUMESS predstavlja optimalno rješenje za naknadnu ugradnju mjernih uređaja za vodu. Bežični modul WMRA1 idealna je nadogradnja za bežično daljinsko očitavanje izmjerenih vrijednosti potrošnje.

Ventilski vodomjer MODUMESS posebno je razvijen kako bi se stambene jedinice koje do sada nisu bile opremljene vodomjerima za mjerenje potrošnje hladne tj. tople vode bez problema i jednostavno njima naknadno opremile. Time se jamči da se svakom korisniku pripisuje, tj. obračunava samo količina vode koju je stvarno i potrošio. Činjenica je to koja uvelike doprinosi miru u kući.

Dodatna je prednost u tome što se i nakon montaže ventilskog vodomjera vodoopskrba pojedinih stanova može prekinuti ventilom integriranim u armaturu vodomjera. Vodomjer je i zbog svog modernog funkcionalnog dizajna vrlo privlačnog izgleda i vrlo se skladno uklapa u bilo koje mjesto ugradnje. Zbog svog duljeg priključka ni montaža u dublje ugrađene zatvorne ventile ne predstavlja važan problem.

Ventilski vodomjer MODUMESS prikladan je za ugradnju u postojeće zatvorne ventile dimenzija 1/2, 3/4 i 1 cola. Na temelju tehničke konstrukcije ventilskog vodomjera Modumess adaptaciju zatvornog ventila moguće je provesti jednostavno i bez problema budući da se nakon skidanja gornjeg dijela zatvornog ventila ventilski vodomjer jednostavno pomoću navoja ugrađuje u postojeće kućište zatvornog ventila, a zidovi ili pločice se ne oštećuju.

Za nadogradnju vodomjera radijskim, M-bus ili impulsnim modulom potrebno je maknuti samo slijepu pločicu. Ispod ove pločice serijski se nalazi ploča predajnika koji služi razmjeni podataka između vodomjera i komunikacijskog modula. Ispod slijepe pločice predviđen je mali prostor za komunikacijski modul. On se vijkom fiksira u šupljinu i plombom osigurava protiv neovlaštene manipulacije.

Prospekt ventilski vodomjer MODUMESS